От Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация  настояват Здравната каса

...
От Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация  настояват Здравната каса
Коментари Харесай

Медици настояват да се повишат цените на клиничните пътеки

От Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация  упорстват Здравната каса и Министерството на здравеопазването да  усилят престоя по здравна каса от 7 на 14 дни за процедури, да се повишат  цените на клиничните пътеки и да се спре кадровия недостиг.
Тези претенции и други проблеми ще се разискват на откриващият се по-късно през днешния ден в Правец Осми Конгрес по физикална медицина. Председателят на асоциацията, доктор Татяна Ангелова :Основните оферти, които ще създадем, касаят критерии за тежест на заболяване, благоприятни условия за диференциране сред по-леките случаи и по-тежките случаи, вероятно и в метода на оценяване натовареността на обособените лечебни заведения .
Освен че дните за рехабилитация са малко, има случаи, в които лекарите не насочват пациентите, показва доктор Нина Гацова , изпълняващ длъжността шеф на Клиниката по физикална медицина в болничното заведение " Света Анна ": Амбулаторният курс е 20 процедури по Каса, което значи, че са два типа по 10 процедура или 3 типа по 7. Така го вършим. Най-добрият вид е 10-дневен да е курса.От Асоциацията желаят и диференциация в заплащането за рехабилитацията в другите центрове, в лечебните заведения и в някогашните поликлиники.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР